Kilde: Aarhus Airport 

Ryanair har generelt haft vokseværk i Aarhus Airport over de senere år. Således har lavprisselskabet øget frekvensen til London med op til 7 ugentlige afgange, tilført en ekstra afgang til Gdansk og åbner nu en helt ny rute til Zadar.

 

Lavprisruten fra Aarhus Airport til Zadar åbner den 1. maj og vil flyve frem mod 23. oktober på mandage og fredage. Dermed kan ferieglade danskere se frem til at nyde sommeren i den kroatiske kystby, Zadar.

”Kroatien er blevet et yderst populært feriemål for danskerne. Ruten til byen Split, som drives af SAS er et stort hit, så vi er meget glade for, at Ryanair nu åbner ruten til Zadar, der er en destination med både by, strand og nem adgang til det kroatiske ø-hav. Den nye lavprisrute dækker et hul i markedet og giver de jyske rejsende flere alternativer for at nyde sydens sol i sommerhalvåret,” siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

Zadar er en ferieperle i Kroatien beliggende i Dalmatien ved Adriaterhavets kyst, hvorfra daglige sejlture går til de omkringliggende øer, og der er rig mulighed for at bade fra byens mange strande, opleve brusende vandfald eller tage en kajaktur på den idylliske flod Zrmanja med krystalklart vand. Byen byder på stemningsfyldte gader, historiske bygninger og en strandpromenade, hvorfra man kan nyde efter sigende ”en af verdens smukkeste solnedgange” og høre havet synge ved hjælp af en kunstinstallation i stentrappen med 35 orgelpiber.

Endnu mere Polen fra Aarhus Airport

 

I slutningen af marts får østjyderne endnu bedre muligheder for at rejse et smut til en af de østeuropæiske byer, der markerer sig på listen over opkommende storbydestinationer. Havnebyen Gdansk udvikler sig til et stadigt mere fashionabelt sted og eftertragtet rejsemål for turister fra hele Europa, og danskerne holder sig ikke tilbage. Det viser blandt andet søgetal fra rejseportalen Momondo, hvor havnebyen har oplevet stor vækst i antallet af danske søgninger de senere år.

”Storbyferier er blandt de mest populære ferieformer, og folk har efterhånden besøgt hovedstæderne. Derfor vender de rejsende blikket mod andre europæiske større byer med et rigt udbud af kultur, gastronomi og shopping. Polen er et stærkt voksende marked, og Gdansk er en livlig metropol, der har rigtigt meget at byde på. Det er godt set af Ryanair at øge frekvensen fra Aarhus til Gdansk i foråret, der traditionelt set er højsæson for en forlænget storbyweekend”, siger Peer H. Kristensen, som er direktør i Aarhus Airport.

Mens Gdansk hører til blandt de nyere storbyrejsemål, er de klassiske destinationer stadig i høj kurs både blandt både ferierejsende og forretningsrejsende. London-efterspørgslen er fortsat stor og har blandt andet medført en stigning i antallet af passagerer ikke mindst hos easyJet, der genåbnede ruten fra Aarhus til Gatwick Lufthavn i sidste måned. Fra 2020 vil Aarhus Airports’ partner SAS næsten fordoble kapaciteten til Stockholm, ligesom SAS omtrent tredobler afgangene fra Aarhus til de lunere storbyer Palma de Mallorca og Malaga.