Kilde: Grenaa Havn
NY KÆMPETRAGT MINIMERER SPILD

En af de helt store af sin art – en ny kæmpetragt på 13 meters højde – er nu køreklar på Grenaa Havn. I løbet af vinteren er den nye tragt blevet bygget og testet og er nu klar til losning af bulk tørvarer.

Tragten er specialdesignet og leveret lokalt af Ålsrode Smede- og Maskinfabrik. Tragten vejer hele 47 tons og selve tragtåbningen er på størrelse med grundplanet i et hus, helt nøjagtigt 90,5 m2. Selve tragten rummer 130 m3 og helt store vogntog kan køre under tragten. Dimensionerne på tragten er nøje designet til de specifikke ønsker og behov, som Grenaa Havn oplever efterspørgsel på. Med en volumen på hele 130 m3 opnås en større fleksibilitet og dermed mere energieffektiv losseoperation. I designet af tragten er der taget højde for både miljø, i form af støvreducerende tiltag, og arbejdsmiljø for det personale, der betjener tragten.

EKSTRA SERVICE TIL BULKMARKEDET

”Vi har i længere tid undersøgt markedet for en ny tragt, der kunne leve op til vores og vores kunders krav og ønsker. Det viste sig, at vi med denne konstellation kunne opnå et rigtig godt resultat og samtidig have muligheden for at ”skræddersy” tragten således, at den 100% matcher vores behov. Det er fantastisk og samtidig vigtigt for os, at vi nu kan tilbyde vores kunder denne ekstra service”, konstaterer Grenaa Havns CEO, Henrik Carstensen.

I takt med at Grenaa Havn får anløb af større og større skibe, stiller kunderne samtidigt stadigt større krav til håndteringen af godset. Grenaa Havns CCO, Theis Gisselbæk uddyber: ”Vi vil gerne kunne efterleve vores kunders ønsker om mere effektiv håndtering af deres gods. Det stiller samtidig krav om et minimum af spild, hvilket den nye tragt i høj grad bidrager til. Ved anvendelse af tragten undgår vi eksempelvis, at produktet skal ligge på kajen og i stedet bliver transporteret direkte videre i logistikforløbet, hvilket i nogle situationer kan have betydning for kvaliteten af produktet. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi som noget positivt oplever meget stor aktivitet på vores kajer, og at vi med en mere effektiv distribution frigør plads til mere gods”.

OPGRADERING AF MATERIEL

En af de seneste større opgraderinger, Grenaa Havn har foretaget på bulkområdet, er investering i den miljøvenlige sværvægter Sennebogen 875 E. Denne laste- og lossemaskine er hurtig, effektiv og ideel til skibe på op til 15.000 BT. Grenaa Havn har kontinuerligt fokus på at matche kundernes behov og med den nye tragt, har Grenaa Havn endnu et redskab til at effektivisere håndteringen af bulkgods.

Kontakt os for nærmere oplysninger: Find kontaktdetaljer her