Kilde: Transporttidende

A.P. Møller – Mærsk vil med købet styrke selskabets aktiviteter inden for projektlogistik.

Den store danske logistikkoncern A.P. Møller – Mærsk A/S køber den ligeledes danske projektspeditør Martin Bencher Group for en pris af 61 mio. dollars – cirka 400 mio. kr.

Det skriver A.P. Møller – Mærsk A/S i en selskabsmeddelelse fredag morgen.

Passer perfekt til Mærsk

Martin Bencher blev grundlagt i 1997 og er en asset-light logistikleverandør, der har specialiseret sig i projektlogistik. Martin Bencher tilbyder end-to-end projektlogistikløsninger til globale kunder.

– Martin Bencher vil passe perfekt til Mærsk og vores integratorstrategi, hvilket styrker vores evne til at levere projektlogistiktjenester til vores globale kunder, siger Karsten Kildahl, managing director for Mærsk i Europa.

– Når Martin Bencher slutter sig til Mærsk-familien, vil vi være i stand til at levere projektlogistikydelser med en høj grad af pålidelighed, en dokumenteret track-record og et stærkt fokus på sundhed, sikkerhed, sikkerhed og miljø (HSSE). Ud over at understøtte vores eksisterende kunders projektlogistikbehov vil vi også være i stand til at levere et mere omfattende tilbud til en bred vifte af industrier, fortsætter han.

Nyt Mærsk produkt

Med opkøbet af Martin Bencher vil Mærsk også introducere et nyt produkt, Maersk Project Logistics. Project logistics er et specialiseret servicetilbud inden for den globale logistikindustri, der dækker kombinationen af løsningsdesign, speciel godstransport og projektledelsestjenester – herunder detaljeret planlægning, orkestrering og sekventering af ende-til-ende forsendelser fra leverandører til destinationssteder.

Projektlogistik er ikke nyt for Mærsk, da virksomheden i forvejen har niche-kompetencer baseret hovedsageligt i Europa og Nordamerika. Men for at udvide og modne serviceudbuddet vil eksisterende aktiviteter blive konsolideret til et globalt produktudbud, lyder det.

– Vi er begejstrede for at blive en integreret del af Maersk, som vi mener passer ideelt til vores folk og kunder, siger Peter Thorsø Jensen, administrerende direktør i Martin Bencher Group.

– Kunder, der har behov for projektlogistik, er klar over de begrænsninger og udfordringer, de står over for, og søger strategiske partnere med tilstrækkelige ambitioner og styrke til at håndtere hele deres globale forsyningskæde nu og i de kommende år. Sammen med Mærsk vil vi have skalaen, engagementet og evnerne til at håndtere hele logistikarbejdet for kunder over hele verden – samt ekspandere til nye industrier, siger direktøren.

Martin Bencher Group har hovedkvarter i Aarhus og er repræsenteret på 31 kontorer i 23 lande med 170 medarbejdere.

Købet er betinget af godkendelse hos relevante konkurrencemyndigheder.