Aarhus havn er Danmarks største erhvervshavn med landets største containerterminal (markedsandel ca. 65 pct.) og landets største offentlige bulkomsætning (ca. 66 pct.) Det betyder, at en markant del af de fødevarer og non-food-produkter, der importeres og eksporteres til og fra Danmark går via Aarhus Havn.

EU har anerkendt Aarhus Havn som en havn med europæisk betydning, idet Aarhus Havn er den ene af kun to danske Ten-T Coreports, og vi befinder os godt i international konkurrence med containerhavnene i bl.a. Tyskland og Holland.

Aarhus havn har et fintmasket rutenet med forbindelser til det meste af verden. Som den eneste havn i Danmark anløbes Aarhus havn hver uge af verdens største containerskibe.

Aarhus havn er kendetegnet ved høj effektivitet, og fri konkurrence mellem flere terminaloperatører gør Aarhus Havn til en af markedets mest konkurrencedygtige – også når det gælder pris.

Aarhus Havn er under hastig udvikling. En ny masterplan skitserer en udvidelse af havnen med Yderhavnen.

ATG arbejder for gode forhold for de eksisterende virksomheder med tllknytning til havnen og ikke mindst at byrådet godkender igangsætningen af Yderhavnen.

Find relevante dokumenter her: