München-rute fra Aarhus Airport i luften

 

Lufthansa-selskabet Air Dolomiti åbnede 9.7. ruten mellem Aarhus og München. Ruten er den eneste ud af Jylland til et af verdens største flyknudepunkter.

Den nye rute mellem Aarhus og München startes op i takt med, at rejsebehovet er vendt tilbage. Således sker ruteåbningen, så man stadig kan nå en sommerferierejse til europæiske destinationer som blandt andet Barcelona, Mallorca og Athen. Flyselskabet lægger ud med to ugentlige returflyvninger mandag og fredag mellem Aarhus og München i juli måned. Til august tilføjes en onsdagsafgang, mens der fra september måned skrues op til seks ugentlige afgange mellem Aarhus og München. Aarhus Airport ser frem til, at ruten rigtig får luft under vingerne.

”Vi har store forventninger til ruten, som er den eneste direkte rute ud af Jylland til München. Det har stor betydning, at ruten drives i Lufthansa-regi, så jyderne kan booke til både europæiske destinationer og til oversøiske rejsemål i USA og Asien via Lufthansas netværk. Lufthavnen i München er et af verdens største og mest smidige flyknudepunkter med flyskift helt ned til 40 minutter. Samtidig er Lufthansa og Air Dolomiti en del af Star Alliance-netværket, så man kan bruge sin EuroBonus. Bookingmønstret hen over sommeren ser allerede ganske positivt ud, og når ruten kommer op på fuld styrke i september, kan vi servicere både forretningsrejsende og ferierejsende med seks ugentlige afgange”, siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Det prisbelønnede italienske flyselskab, Air Dolomiti, er det italienske ben af Lufthansa Group. Flyselskabet er kendt for dets charmerende italienske servicestil samtidig med, at de er en fuldt integreret i og drevet af den tyske luftfartsgigant Lufthansa. Air Dolomiti flyver mellem Aarhus og München med flytypen Embraer E-Jets med plads til 120 passagerer under både Air Dolomiti og Lufthansas flynumre, og billetter kan bookes via begge selskaber. Flyvetiden er cirka 1 time og 45 minutter.