Kilde: Aarhus Havn nyheder

Oprettet dato: 5. december 2019

I dag kørte en Danmarksrekord fra Danish Crown i Horsens ad E45 til Aarhus havn, hvor den blev lastet på et containerskib. Dermed har Aarhus Havn næsten en måned før årets slutning slået sin egen rekord, som blev sat sidste år med 540.363 containere (TEU) – eller mere end én container i minuttet alle årets 365 dage.

SE VIDEO HER.

De containere, der løftes over kaj på Aarhus havn, i den resterende del af december udgør således årets vækst i containeromsætningen. Og den vækst skal så lægges oven i de seneste to års fremgang på ca. 20 pct.

Kundechef Nicolai Krøyer havde ved årets begyndelse en forventning om, at Aarhus Havn i 2019 ville slå sin egen rekord i containeromsætning, men han er alligevel overrasket over, at det sker allerede efter ca. 11 måneder.

”Vi bygger trods alt oven på en to-årig periode med en vækst på 20 pct. Derfor er det meget positivt, at hver eneste container, der løftes over kaj fra i dag og resten af året, tikker ind på omsætningstallet som fremgang,” siger Nicolai Krøyer.

Han vurderer, at nogle af landets store eksportvirksomheder har travlt og sender langt flere varer ud af landet end på samme tidspunkt sidste år.

”Hvis min fornemmelse er rigtig, handler det om øget eksport og dermed også vækst i beskæftigelsen. Det må jo siges at være en rigtig positiv situation,” siger Nicolai Krøyer.

Han har også noteret sig, at Hamburg Havn glæder sig over en fremgang på 6,9 pct. i årets første ni måneder, mens gennemsnittet hos Hamburg Havns nærmeste konkurrenter ligger på 3,4 pct.

”Ud fra de tal kan jeg konstatere, at vi ligger godt i markedet, og jeg er ret sikker på, at vi aktuelt både tager markedsandele nationalt og internationalt,” fastslår Nicolai Krøyer.

Aarhus Havn ser frem til en fortsat stigning i containeromsætningen i 2020, hvor også et helt nyt containerrederi begynder at anløbe Aarhus havn i fast rutefart. Det er det grønlandske Royal Arctic Line, der har indgået en aftale om samsejling med islandske Eimskip, der i forvejen udgør en væsentlig del af omsætningen på Aarhus havn.

Yderligere oplysninger: Kundechef Nicolai Krøyer, mobil 20603796

Danmarks første elektriske trossebil tages i brug på Aarhus Havn

Elbiler er efterhånden blevet hverdag på asfalten landet over,…

OK og Aarhus Airport gearer op for lynhurtig grøn strøm til elbiler

Elbiler triller i stigende grad ind på p-pladsen hos Aarhus…
Aarhus Kommune i trafik-dialog med erhvervslivet