BY AIR BY LAND BY SEA – opsamling fra årsmøde & læs bestyrelsens beretning
By Air, By Land, By Sea … Disse begreber som indgår i Aarhus Transport Groups logo var også omdrejningspunktet for årsmødet 2019
Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen lagde ud med at adressere alle områderne på de store linier. Med afsæt i regeringens infrastrukturplan og de derfra relaterede investeringer på DKK 112 MIA gik ministeren igennem de mange projekter, der er sat penge af til.
Ikke mindst en mulig Kattegatforbindelse ligger ministerens hjerte nær. Ministeren understregede, at muligheden for at gennemføre etablering af en Marselistunnel uden at blive udfordret af det kommunale anlægsloft entydigt ligger i at skabe 50% privat finansiering.
Aarhus Transport Groups bestyrelse vil senest efter et folketingsvalg tage kontakt til relevante politikere på Christiansborg for at få en konstruktiv dialog om, hvordan vi rent faktisk kan gennemføre projektet med disse forudsætninger. Der er brug for et stærkt samarbejde mellem lokale kræfter og landspolitikerne, hvis den fortsatte vejbetjening af Danmarks eksporthavn skal sikres.
Jens Stausholm
Efter ministeren blev forsamlingen løftet til de øvre luftlag gennem investor Jens Stausholms flyvende indlæg om visioner og planer for udviklingen af Aarhus Airport. Målet er at arbejde med de 3 indsatser:
- Udvikling af rutenet. Ikke nok at tænke på at få ruter til lufthavne vi gerne vil rejse til – i mindst lige så høj handler det om at sikre passagerer den anden vej. Her har Aarhus og Østjylland gode kort på hånden. Området rates som et af de allermest attraktive i Europa at besøge.
- Sociale medier og markedsføring. Det nytter ikke at Aarhus Airport er en fantastisk lufthavn, hvis omverdenen ikke ser det. Der er derfor en kæmpe udfordring i at få skabt kendskab til de fordele og muligheder, der er i at flyve fra/til Aarhus Airport.
- Bygninger og faciliteter. Jens Stausholm udtrykte det sådan ”vi har lige lidt med omgivelserne” vi skal have klaret. Der er vilje og mod til at gøre tingene anderledes. Arealer, hangarer med plads til F16 fly og selve bygningerne skal tænkes på helt nye måder.
Med det superinspirerende indlæg blev der helt sikkert skabt nysgerrighed og interesse for den rejse Aarhus Airport er på vej ud på.
Havnepanelet
Derefter landede vi på et konkret spørgsmål om hvilke forudsætninger, der er nødvendige for den fortsatte udvikling af Aarhus Havn. Her kom vi både på land og vand med 4 stærke indlæg fra Havnepanelet bestående af:
Jesper Kristensen, Unifeeder – Carsten Jensen, Molslinjen – Jakob Flyvbjerg Christensen, Aarhus Havn – Peter Sørensen, Danske Fragtmænd
De 4 kom omkring emner som 4 spor til havnen – også under etablering af Marselistunnel, vand i havnen, samarbejder på havnen og byens forståelse for at Aarhus skal være en god by at bo i, men vigtigst at leve i. Forudsætningen herfor er at erhvervslivet og Aarhus Havn kan udvikle sig og skabe basis for job og indtjening meget bredt set. Udvikling af Yderhavn og placering af rensningsanlæg var også emner panelet drøftede med en aktiv og spørgelysten deltagerskare.
Efter årsmødet blev foreningens ordinære generalforsamling afviklet.
Generalforsamlingen
Formandens mundtlige beretning kom omkring de emner Aarhus Transport Group har beskæftiget sig med det seneste år, den glædelige og betydelige fremgang i medlemstallet og planerne om en styrket profilering.
Efter valg til bestyrelsen består denne af:
Henrik Kleis, DLA Piper
Peter Sørensen, Danske Fragtmænd
Henrik Munch Jensen, Aarhus Havn
Jess Abildskou, Abildskou
Henrik Flugt, Danske Fragtmænd
Valgt på generalforsamlingen for en toårig periode blev følgende genvalgt:
Jan Dam Poulsen, Blue Water Shipping
Kenneth Nielsen, Samskip
Peter Høgsberg, Aarhus Airport
Ny i bestyrelsen – valgt ligeledes for en 2 årig periode er
Jørgen Buhl, Aarhus Vognmandsforening