Aarhus bliver igen direkte forbundet med Stockholm fra den 7. november 2022, hvor det svenske flyselskab BRA starter ny rute til citylufthavnen Bromma.

Kilde: Aarhus Airport

Den direkte flytrafik mellem Aarhus og Stockholm har længe stået stille. Den ellers populære forbindelse blev lukket ned under corona, men snart kan forretningsfolk og turister igen flyve mellem Sveriges hovedstad og Danmarks næststørste by. Flyene slår landingsstellet ud i Stockholms citylufthavn, Bromma, hvorfra man kan nå til Stockholm Centralstation med tog på under 30 minutter. Det er Braathens Regional Airlines, der netop har base i Bromma, som starter de daglige hverdagsflyvninger til november.

”Stockholm er en af de destinationer, der altid har trukket stor efterspørgsel. Der er et aktivt forretningsmiljø med stærke relationer mellem danske og svenske virksomheder, ligesom begge byer er attraktive miniferiedestinationer. Der er et hul i markedet, og det er godt set af BRA at sætte ruten på vingerne nu, hvor der er kommet gang i forretningsmøderne igen, og turismen er oppe i gear”, siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

BRA har hidtil fløjet ruten til Stockholm med en mellemlanding i Gøteborg, men den direkte forbindelse vil være et stort aktiv for at tiltrække flere svenske turister til Aarhus-regionen.

”Det er en fantastisk nyhed, at BRA – Braathens Regional Airlines åbner direkte rute til Aarhus fra Stockholm. Sverige er et meget vigtigt marked, og allerede i dag tager rigtig mange svenske gæster turen til Østjylland. Den direkte adgang via Stockholms citylufthavn gør det ekstra nemt og bekvemt for Stockholmerne at besøge Aarhus-området og opleve det rige udbud af kultur, attraktioner, natur og charmerende storbystemning, som Aarhus byder på”, siger VisitAarhus’ administrerende direktør, Pia Lange Christensen.

BRA gjorde sit indtog i Aarhus Airport i 2021, og det er flyselskabets ambition løbende at udvide samarbejdet med lufthavnen. Således har BRA netop indgået et samarbejde med Spies om at varetage rejseselskabets nye charterflyvninger mellem Aarhus og Mallorca fra maj 2023.

”Vi er utroligt glade for, at vi nu gør det muligt at flyve mellem Sveriges hovedstad og Danmarks næststørste by. Takket være en stigende efterspørgsel fra vores kunder, faldt beslutningen om at lancere en direkte rute mellem Aarhus Airport og Stockholm Bromma helt naturligt. Den nye rute er helt i tråd med BRA’s langsigtede strategi om at ekspandere uden for Sveriges grænser”, siger Martin Erkenborn, som er kommerciel chef i BRA.

BRA er Sveriges næststørste indenrigsselskab og det eneste kommercielle flyselskab i verden, der kompenserer for mere end al dets CO2-udledning uden ekstra omkostninger for passagerne. Selskabet flyver med nye topmoderne propelfly af typen ATR 72-600, der er verdens mest klimaeffektive regionale fly, og selskabets ambition er at være fossilfrit i 2030.

BRA er det største flyselskab i Bromma, hvorfra der er stærke forbindelser til Umeå, Ängelholm, Helsingborg, Visby, Gøteborg, Ronneby og Malmø med flere. Ventetiden kan bruges i BRA’s egen business lounge til folk med høj rejsefrekvens.

Den direkte rute til Stockholm starter den 7. november. Der er daglig afgang fra Aarhus mandag til torsdag kl. 10.50 og fredag kl. 11.40. Flyvetiden er omkring 1,5 time.