Kilde: Aarhus Airport

Berlin er tilbage på afgangstavlen i Aarhus Airport til foråret

 

Flyselskabet easyJet genåbner den populære rute til supermetropolen Berlin direkte fra Aarhus Airport i begyndelsen af april 2021.

Det regner med tidlige julegaver med tysk fortegn over Aarhus Airport. For få dage siden kunne lufthavnen sætte flueben ved München, der åbner den 29. marts, og nu kan Aarhus Airport også vinge en af østjydernes mest foretrukne destinationer af. Den evige klassiker, Berlin, er tilbage på rutekortet fra starten af april, hvor easyJet genoptager to ugentlige returflyvninger til en af Europas mest attraktive storbydestinationer.

Tyskland er danskernes næstmest foretrukne rejseland, kun overhalet af Spanien, og administrerende direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen forventer, at Tyskland og Berlin fortsat vil stå højt på danskernes ønskeliste post-corona.

”Berlin er en højt prioriteret destination for Aarhus Airport. Det er en by, man aldrig rigtig bliver færdig med, og for mange er det et must at besøge Berlin mindst én gang om året. Vi har netop gennemført en større forbrugerunderundersøgelse, hvor Berlin bonner ud blandt østjydernes 10 mest ønskede direkte destinationer fra Aarhus. Det tror vi bliver endnu mere udtalt i 2021, hvor Berlin formentlig vil opleves som et af de mere trygge steder at rejse hen i geografisk nærhed, når rejsemarkedet med vaccinens indtog forhåbentlig begynder at løsne op”, siger Peer H. Kristensen.

Når Europakortet igen skifter farve, venter Berlin med sine mangfoldige kulturoplevelser, historiske mindesmærker, Michelin-restauranter, fancy vinbarer og shopping-paradis. En selfie, foran de klassiske attraktioner som Brandenburger Tor, Die Mauer og Check Point Charlie, er nok allerede i hus for mange, så et godt tip er at gå på opdagelse i de enkelte bykvarterer. Hvilken bydel berlinerne selv synes er hippest skifter jævnligt, men i øjeblikket er det til eksempel Neukölln, hvor især unge kunstnere slår sine folder, nye butikker og spisesteder åbner, og du kan mingle med de smarte Berlinere. Bydelen Kreuzberg er Berlin i en nøddeskal med et miks af gadekunst, kebabshops, fine gallerier, legepladser og genbrugsbutikker. Er man mere til elegante boulevarder, parker og shopping-gallerier er Charlottenburg nok det mest ”posh” kvarter i Berlin. Kurfürstendamm, Berlins mest kendte shoppinggade, snor sig igennem Charlottenburg og byens åndehul, Tiergarten, trækker masser af berlinere ud med picnickurven. Bydelen Mitte omkranser byens historiske centrum, Museumsinsel, hvor du finder flere museer, end man kan nå at se på en hel weekend. Endeligt er der Friedrichshain i det gamle Østberlin, som med massevis af små indiebutikker og de vilde technoklubber, som Berlin er kendt for, viser en mere rå og alternativ side af byen.

Ifølge VisitBerlin ligger danskerne i Top10 over besøgende i byen. Således redte Berlin op til 632.327 overnattende danskere i 2019. I 2020 forventes danske overnatninger at nå op på ca. en tredjedel af 2019-niveauet.

easyJet flyver til lufthavnen Berlin Brandenburg, der ligger ca. 35 minutters kørsel fra centrum i Berlin. Dertil er lufthavnen også porten til en række andre destinationer, der tilbydes via easyJets rutenetværk. Første take-off fra Aarhus er sat til uge 13 i 2021, og der er programsat to ugentlige afgange fra Aarhus onsdage kl. 8.55 og fredage kl. 15.15.

Billedtekst: Berlin kommer igen på afgangstavlen i Aarhus Airport fra begyndelsen af april. Det er easyJet, som genoptager ruten til en af østjydernes foretrukne storbyer.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen, kommunikationschef hos Aarhus Airport på telefon +45 41 28 10 01 eller mail tbj@aar.dk

Om Aarhus Airport

Aarhus Airport har som ambition at forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det østjyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde. I 2019 blev Aarhus Airport tildelt prisen ’Airport of the Year Award’ af European Regions Airline Association (ERA). Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra centrum af Aarhus.

Læs mere på www.aar.dk