Sommerferierejsende myldrede til Aarhus Airport i juli måned. Opblødningen i rejserestriktionerne var vand på rejselystne østjyders mølle, og passagertallet blev mere end firedoblet i forhold til juni måned.
Sommerferierejsende myldrede til Aarhus Airport i juli måned. Opblødningen i rejserestriktionerne fik passagertallet til at blive mere end firedoblet i forhold til juni måned.
Der kom seriøs luft under vingerne i Aarhus Airport i juli måned, der præsenterer en stærk fremgang i sommerferiemåneden. Passagertallene viser, at rejseaktiviteten blev mere end firedoblet. Den samlede flytrafik steg med hele 358 procent i juli måned 2021 set i forhold til juni måned 2021. De positive takter holder sig heller ikke tilbage, hvis passagertallet fra juli sammenlignes med samme periode sidste år. Her afspejler tallene en samlet fremgang på 137 procent i juli måned set i forhold til samme periode i 2020.

Det er især udenrigs- og chartertrafikken, som tegner sig for den massive fremgang fra juni til juli måned. Således rejste knap 10.000 flere passagerer udenrigs, mens indenrigstrafikken næsten opnåede en fordobling i passagertallet, og det er længe ventet i Aarhus Airport.

”Det er en kæmpe fornøjelse, at vi nu sender flere og flere glade gæster ud at rejse fra Aarhus. Antallet af passagerer er steget støt i takt med, at der blev løsnet op for rejserestriktionerne i Europa, og vi har virkelig glædet os over hver en gæst, vi kunne byde velkommen i lufthavnen. Samtidig har den forøgede rejseaktivitet haft en positiv effekt på flyselskabernes engagement i lufthavnen, og vi har allerede kunnet præsentere adskillige nye ruter, som åbner hen over efteråret og vinteren”, siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

De positive julital skyldes, at Lufthansa og Air Dolomiti fik debut i Aarhus Airport med en helt ny rute til München og derved adgang til Lufthansas gigantiske netværk videre ud i verden. Samtidig gik Ryanair i luften på de nye ruter til Zadar og Korfu, mens jyderne checkede ind i stor stil på ruten til Berlin med easyJet. Århus Charter kickstartede sommerferierejserne til Zakynthos og Kreta, og på indenrigsholdet noterede SAS en øget popularitet for flyvninger til København. Bornholmske DAT oplevede en stor interesse for sommerflyvningerne mellem Aarhus og Rønne.

”Flytrafikken er på ret kurs igen. Vi har stadig et godt stykke vej for at komme tilbage på niveau, men nu kan vi for alvor se fremad. Vi arbejder hårdt på at udvide samarbejdet med vores nuværende flypartnere samtidig med, at vi etablerer nye ruter med andre flyselskaber, der gerne vil ind på det østjyske marked. Der er rigtig gode udsigter for sidste halvdel af året, hvor vi også åbner vores nye skylounge og tre ekstra gates”, siger Nicolai Krøyer.

Til september øger Lufthansa / Air Dolomiti frekvensen til seks ugentlige afgange, og BRA alias Braathens Regional Airlines påbegynder flyvninger til Gøteborg og Stockholm og senere på året til de nordiske skisteder Sälen og Trysil. I efteråret letter Ryanair mod de nye destinationer Riga, Milano og Malaga samt gengangeren Gdansk, og SAS genåbner Osloruten. Charterselskaberne Spies Rejser og Atlantis Rejser sætter af til henholdsvis Gran Canaria samt Sharm el Sheikh og Hurghada.

Passagertal AAR

Juli 2020 / total 6531 – Juli 2021 / total 15452 – fremgang 137 %

Juni 2021 / total 3372 – Juli 2021 / total 15452 – fremgang 358 %